Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Meesterpianist in Het Veur Theater met een sprankelend programma

Meesterpianist Daniel van der Hoeven in het Veurtheater met een sprankelend programma.

Op donderdag 5 april 2018 brengt concertpianist Daniel van der Hoeven een uiterst interessant soloconcert. Hij speelt werk van Bach, Beethoven, Prokofiev en Ravel.

De toegang is € 18,- inclusief consumptie.

Toegangskaarten zijn te bestellen via www.hetveurtheater.nl  en de aanvangstijd is 20.30 uur

Het programma begint met de Franse Suite van Bach, gevolgd door de Sonate Pathétique van Beethoven.

Beethoven schreef deze sonate toen hij 27 jaar oud was en het is een van de weinige werken die de componist zelf benoemde. Het is waarschijnlijk de oudste compositie van Beethoven die een wijdverbreide en aanhoudende populariteit heeft bereikt en het werd opgedragen aan zijn vriend, Prins Karl von Lichnowsky.

Prokofiev vond het heerlijk om zijn pianomuziek te gebruiken om het publiek te choqueren met schokkende dissonanten en doordringende harmonieën en componeerde 5 Sarcasms. Deze vijf stukken zijn het product van Prokofiev 's meest radicale muzikale denken tot op dat moment.

Met het werk Gaspard de la Nuit sluit Daniel van der Hoeven de avond af. Het is een drieluik voor solo piano van Maurice Ravel en is gebaseerd op gedichten van Aloysius Bertrand.
‘Ondine’ is het verhaal over een waterfee de voorbijganger wil verleiden mee te gaan naar haar rijk, diep op de bodem van de zee, ‘Le Gibet’ (de galg) is een uiterst angstaanjagend werk en ‘Scarbo’ is een duivelse dwerg die pirouettes maakt, plots verschijnt en weer verdwijnt in een nachtmerrieachtige scène.

Meesterpianist Daniël van der Hoeven studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Ellen Corver en Naum Grubert. In 2010 sloot hij zijn studie af met onderscheiding en treedt behalve in Nederland op in vele andere landen. Hij won prijzen bij diverse belangrijke nationale en internationale concoursen en is ook actief in de kamermuziek. Zijn debuut-CD met werken van Prokofiev en Bartók werd zeer positief ontvangen: ‘sprankelende klanken van een vakman.’ Inmiddels heeft Van der Hoeven zijn 2e CD uitgebracht, genaamd Bach & Co.