Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

De Erfgoeddag wordt zaterdag 21 april ook in Leidschendam-Voorburg gevierd, in combinatie met de opening van het watersportseizoen.

Maar er is meer te beleven dan alleen de vaartocht van Leidschendam naar Voorburg.

Men kan een rondtocht maken langs 17 erfgoedpartners in de gemeente. Bovendien wordt de Cultuurkaart LeidschendamVoorburg gelanceerd.

erfgoed 2018

Beleef het heden en verleden van Leidschendam-Voorburg op zaterdag 21 april.
Maak een rondrit met een historische bus of via de Vliet met de Ooievaart. U maakt dan op één dag (veelal gratis) kennis met de vele facetten van cultureel erfgoed. Misschien ziet u onderweg Christiaan Huygens of Prinses Marianne nog. Zij rijden per koets door de gemeente.

Vanaf Stationsplein Voorburg vertrekken vanaf 12.30 uur bussen van het Haags Busmuseum, waarmee u gratis een tour langs de Schatten aan de Vliet kunt maken. Een koets met historische figuren rijdt dezelfde route als de bus. U kunt ook kiezen voor een tocht met de Ooievaart over de Vliet. Vanaf 12.00 uur zijn er gratis pendeldiensten. De opstapplaatsen zijn Hofwijck, Huygenshaven en het sluisgebied in Leidschendam. 

Heden en verleden 
Het thema is 'Trots op heden en verleden', dat perfect aansluit bij 2018 als Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Maar liefst zeventien erfgoedpartners in Leidschendam-Voorburg, verenigd in het Erfgoedpodium, maken zich daar hard voor. Door de keuze voor rondritten kunt u op één dag kennismaken met vele facetten van het cultureel erfgoed in Leidschendam-Voorburg. De fanfares Sint Caecilia en Forum Hadriani zorgen op diverse plekken voor de muzikale omlijsting.

Opening Watersportseizoen 
Zaterdag 21 april vindt ook de feestelijke opening van het watersportseizoen plaats. Om 13.00 uur verzamelen de boten zich bij Houtzaagmolen De Salamander in Leidschendam, er is ontvangst met koffie en molenspeculaas en Scouting Pius XII organiseert spelen. Daarna vaart een bonte stoet van de Samenwerkende Watersport LV via de sluis - waar men ook nog kanopstappen- en het clubhuis van Scouting Hubertus-Brandaan, waar een aantal Romeinse roeiers aansluit, richting de Huygenshaven in Voorburg. Om 15.00 uur is de aankomst in de haven, waarna een borrel wordt verzorgd door de WV Leidschendam e.o. Er worden korte presentaties door enkele deelnemers gegeven en de gemeente opent het recreatief seizoen officieel. Er zijn ijsjes voor de jeugd.

Tot slot wordt de Erfgoeddag afgesloten (musea en activiteiten zijn de gehele dag gratis). 

Afbeelding: © Het Krantje Online