Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Cursus Kunst van de Gouden Eeuw van start

Cursus Kunst van de Gouden Eeuw gaat van start in Museum Swaensteyn.

Vanaf dinsdagmiddag 29 januari start in Museum Swaensteyn de cursus Kunst van de Gouden Eeuw.  Dit is het vierde deel uit de chronologische serie, waarin de gehele westerse kunstgeschiedenis breed en compleet wordt behandeld. De cursus is heel goed apart te volgen. Tijdens de cursus Kunst van de Gouden Eeuw krijgt u in tien lessen een levendig beeld van kunst en samenleving in de 17e eeuw in Europa, met veel aandacht voor alles wat er op dit gebied in onze eigen omgeving te zien is.

De Hollandse 17e eeuw staat centraal met schilders als Rembrandt, Frans Hals, Vermeer, Jan Steen; classicisten als Van Campen en de Lairesse worden niet vergeten. De Oranjezaal van Huis ten Bosch is een mooi voorbeeld van deze stijl.

Ook de architectuur - denk aan het Mauritshuis en het Stadhuis op de Dam- komt aan bod. De aanloop naar onze Gouden Eeuw met o.a. werk van Caravaggio, Velasquez en Rubens komt tevens aan de orde. De belangrijke rol van de Contrareformatie wordt belicht. We sluiten de cursus af met de ontwikkelingen in Frankrijk (Versailles) en Engeland (Gainsborough en Reynolds, Christopher Wren).

De cursus Kunst van de Gouden Eeuw wordt gegeven in Museum Swaensteyn, Herenstraat 101 in Voorburg, op dinsdagmiddagen van half 1 tot kwart over 2.

De cursus wordt gegeven door Kunsthistorica Saskia Gras en u kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

De kosten voor de 10 lessen bedragen €150,- en zijn inclusief een syllabus. Informatie: www.wijzerinkunstgeschiedenis.nl

Over Museum Swaensteyn

Museum Swaensteyn is hét huis voor de kunst en cultuur aan de Vliet. Het museum is gevestigd in het Notarishuis in de Herenstraat, een van de oudste gebouwen in het aantrekkelijke en historische Huygenskwartier in Voorburg. Het museum presenteert tijdelijke tentoonstellingen én een permanente opstelling. Daarin is aandacht voor de Romeinen en Forum Hadriani, voor  het bijzondere leven van Prinses Marianne en voor de mooie collectie schilderijen en sculpturen. Zie voor meer informatie www.swaensteyn.nl