Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Concert Prinses Marianne Vleugel

Op donderdag 7 februari wordt voor het eerst een concert georganiseerd op de Prinses Marianne vleugel in de Notariszaal van Museum Swaensteyn. In een unieke museale omgeving hoort u de prachtige muziekstukken, gespeeld door Julia Bronkhorst (sopraan) en Pablo Escande (piano). Tijdens dit recital wordt onder andere één van Prinses Mariannes eigen composities  gespeeld. Marianne hield hartstochtelijk van muziek. Zij speelde piano en componeerde ook zelf. 

Het programma:

Daar waren twee Conincskinderen: Het veelbewogen leven van prinses Marianne in muziek en woord met  o.a.muziek van Caccini ; Vivaldi ; Schubert ; Haydn  ; Pijper ; Hahn ; Röntgen en Escande. 

Overige informatie:
Donderdag 7 februari 2019 zal het concert plaatsvinden, om 19.30 uur is inloop met drankje en van 20.00-21.00 uur het concert in de Notariszaal. De kosten bedragen €15,- voor een ticket, u kunt reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Er kunnen maximaal 40 mensen in de zaal.

Hofleverancier
Prinses Marianne, een dochter van Koning Willem I, trouwde in 1830 met Prins Albert van Pruisen. Het jonge paar betrok een speciaal voor hen gebouwd paleis aan de Wilhelmstraβe in Berlijn. In 1836 verleende het echtpaar het predikaat hofleverancier aan de firma Traugott Berndt, pianobouwers te Breslau, nu het Poolse Wroclaw. Tot 1845, het jaar waarin Marianne haar man verliet, voorzag de firma de door haar gebouwde vleugels van de inscriptie ‘Traugott Berndt, Hof-Instrumentmacher Sr. Majestät des Königs & Ihrer Kgl. Hoheit d. Prinzess Marianne d. Niederlande’. Ook op de zojuist verworven vleugel is die tekst te lezen, in metaal aangebracht  boven de toetsen.

Over Museum Swaensteyn

Museum Swaensteyn is hét huis voor de kunst en cultuur aan de Vliet. Het museum is gevestigd in het Notarishuis in de Herenstraat, een van de oudste gebouwen in het aantrekkelijke en historische Huygenskwartier in Voorburg. Het museum presenteert tijdelijke tentoonstellingen én een permanente opstelling. Daarin is aandacht voor de Romeinen en Forum Hadriani, voor  het bijzondere leven van Prinses Marianne en voor de mooie collectie schilderijen en sculpturen. Zie voor meer informatie www.swaensteyn.nl