Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Museumnacht Kids 2019

Museumnacht Kids in Den Haag én Voorburg

‘Fantasie’ is het thema van de Museumnacht Kids op zaterdag 16 maart tussen 17.00-22.00 uur. Met één ticket kun je terecht op meer dan 20 plekken in Den Haag en Voorburg. Huygens’ Hofwijck en Museum Swaensteyn doen dit jaar weer mee en hebben een speciaal programma vol toffe activiteiten voor jonge culturele nachtbrakers. Museum Swaensteyn is voor één avond omgetoverd tot Elfsteyn, terwijl we op Hofwijck stilstaan bij de fantasie van Constantijn én Christiaan Huygens. 

Huygens’ Hofwijck; ontdekken, zien en geloven

Met een beetje fantasie gaan we terug in de tijd, naar de zeventiende eeuw, toen vader Constantijn Huygens en zoon Christiaan Huygens nog leefden op Hofwijck. Maak kennis met de beide heren en ga helemaal in stijl op de foto. Hofwijck laat de fantasie prikkelen en dat is te ontdekken tijdens de Museumnacht Kids. Teken met een spirograaf de mooiste vormen of ontwerp en kleur je eigen toverlantaarnplaatje in de Oudhollandse Keuken.
Doe de speurtocht op de museale verdieping en ontdek op zolder de verschillende uitvindingen van Christiaan. Misschien komt Christiaan Huygens wel langs om jou te helpen! Breng ook een bezoek aan de prachtig verlichte tuin en ontdek de sterren en sterrenbeelden tijdens de fantasievolle avond.

Museum Elfsteyn

Stap in de wereld van Elfsteyn en ontmoet de elfjes van Museum Swaensteyn. Zij wijzen de weg naar de workshops, photobooth, spelletjes en meer, want er is tijdens de Museumnacht Kids een hoop te beleven! Maak je eigen elfenhuisje of maak je eigen toverstaf. Laat je schminken en kleed je daarna om als elfje, eenhoorn of ander sprookjesfiguur en ga op de foto in de photobooth.
Speur door de museumzalen naar de elfendeurtjes en luister naar de mooiste verhalen die worden voorgelezen door de Koningin der Elfen. Het wordt een avond vol fantasie!

Kaartverkoop

Kaarten voor de Museumnacht Kids kosten €7,50 en kunnen bij de verkooppunten en aan de kassa van Huygens’ Hofwijck en Museum Swaensteyn worden gekocht. Het tijdschema van de avond is terug te vinden op de websites van de musea www.hofwijck.nl  en www.swaensteyn.nl en op de website www.museumnachtkids.nl

 

 

 

Noot voor de redactie:

 

Plaatsing foto onder vermelding van de naam van de fotograaf: Charles Groeneveld
Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Karlien Ritter, hoofd museale zaken Huygens’ Hofwijck Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (070-387 2311) en Museum Swaensteyn Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (070-386 1673)